Gastronomi ve Mutfak Sanatları hakkında bilgiler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 4 yıllık Ts-2 puanı ile öğrenci alan bir lisans programıdır.Bölümün amaçları arasına öncelik yiyecek-içecek sektöründe lider vasıflı,sektöre yön verebilecek genç elemanlar yetiştirmektir. 4 yıl boyunca öğrencilere restaurant,sanat-kültür,turizm, alanında öğretiler verilmektedir.Dersler uygulamalı ve teorik olarak verilmektedir. Bölüm dil eğitimi genelde ingilizcedir ve fransızca ek dil olarak zorunlu verilmektedir üçüncü bir dil ise şeçmeli olarak sunulmaktadır. Çalışma alanları bakımından ise Turizm,konaklama,yiyecek-içecek,seyahat-ulaştırma adına dinamik ve gelişen sektörlere hizmet vermektedir.Bölüm son yıllarda gerek ulusal gerek uluslararası alanda yüksek bir gelişme göstermektedir.Bölümü tercih edecek arkadaşlarda ise olması gereken kriterlerin birkaçı şunlardır:Yoğun iş temposuna dayanabilecek,grup çalışma disiplinine uyum sağlayabilecek,özel gün ve tatillerinden feragat edebilecek,yaratıcı fikirler üretebilecek arkadaşlar bölümü tercih ederken tereddüt etmeyebilirler.Kısacası sadece yemek yapmayı yada yemeyi seviyorum diyerek tercih etmemeliyiz arkadaşlar.Üniversite bakımından bakalım birazda her üniversitenin kendine göre üstün farkları vardır,bazısı Türk mutfağında bazısı Fransız bazısı ise İtalyan mutfağında kendini kanıtlamıştır. Bu konuda tercih size kalmıştır devlet üniversitesi yada özel üniversite hayalinizde hangisi varsa orayı seçebilirsiniz. yayınlarım ilerledikçe çok daha detaylı bilgiler verebileceğim arkadaşlar sağlıcakla kalınız.
Yorumlar
Yorum Gönder